Cabaret
Kund: Kulturhuset Stockholms Stadsteater
Scenograf: Lars Östberg
Plats: Stora scen, Stockholms stadsteater

Med utgångspunkt från en förfallen teater i Detroit har Lars Östberg skapat sin scenografi till föreställningen Cabaret på Stockholms Stadsteater. Tillverkningen av dekoren blev ett samarbete mellan Stockholm Stadsteaters egna verkstäder och Independent Dekor. I vår verkstad, med en takhöjd på 8 meter, tillverkade vi väggar på 7,5 meters höjd. Dessa skulle täcka Stora Scens båda sidor och skapa en inramning av scenen. Arbetet med att skapa atmosfären av en sliten gammal teater krävde avancerat dekormåleri, samt att vikt lades vid att väggarnas patina skulle samspela med de delar av scendekoren som tillverkades av Stockholms Stadsteater.
1 Till hemsidan 2 till hemsiadn 3 till hemsidan 4 till hemsidan 5 till hemsidan 6 till hemsidan