You create – Our mission

Oavsett om du är en scenograf, utställningsformgivare, inredningsdesigner, filmproducent, stillbildsfotograf, cirkusartist, art director, projektledare, utställningskommissarie, eller museiintendent, kan du känna dig trygg när du förverkligar dina visioner till utställningar, dekor och andra scenerier. Tillsammans med dig förverkligar vi din idé.

Med 25 års erfarenhet av att samarbeta med kreatörer från olika branscher har vi kunskap, erfarenhet och samtliga resurser för att kunna ge dig precis det stöd du efterfrågar. Därtill är vi ett gäng glada problemlösare med en omåttlig passion för det vi gör – och när något är kul, blir det bra! Vi menar verkligen det vi säger: “vår uppgift är att förverkliga din kreativa vision”.

Vår dekorateljé i Nacka, Stockholm erbjuder många möjligheter för dina idéer.
Vår dekorateljé på 300 kvm, uppdelad i två våningsplan, inkluderar även ett stort utomhusområde på över 1 000 kvm, där vi också vid behov kan producera fysiska gestaltningar.

På bottenplan har vi ett stort antal verktyg för olika typer av hantverk i olika material. Vi har bland annat en CNC-fräs, av senaste modell, som gör det möjligt att med hjälp av datateknik skära ut precisa detaljer i material som bland andra trä, aluminium och plast. CNCn gör det också möjligt att på ett mycket enkelt sätt serietillverka produkter.

Vi har två målerikök, ett på vardera våningsplan, utrustade med allt vi behöver för att möta din önskan i måleriväg. 

Dekorateljén har utformats för att kunna anpassas för olika typer av produktioner, vilket dessutom är möjligt tack vare den goda takhöjden på 8 meter

Varmt välkommen till oss på Independent Dekor!

Vi tillhör Independentfamiljen
Independent Group

Independent Studios

Filmstudios där allt är möjligt

Vi har varit igång sen 1999 som uthyrare av filmstudios och leverantörer av inspelningslösningar för filminspelning, TV-inspelning och stillbildsfotografering. Våra ljudisolerade studios på 335 kvm och 552 kvm, med högt i tak och rundfond, är ritade och byggda från grunden av filmarbetare för filmarbetare, där alla detaljer tänkts igenom noga redan innan huset tagit form. Stora lastportar för enkel last och loss, lastgrav och dekorverkstad i direkt anslutning till studiorna. Smink-/kostymloger, anpassade lokaler för produktionsledning, loungerum, pentry och wc – allt på markplan för effektiva produktionsflöden. Vi erbjuder även matsal och in-house catering, samt fri parkering med tillgång till laddstolpar för elbilsladdning. Vi vill att du ska lämna oss med en varm känsla i kroppen och med en smidig produktion bakom dig.

Independent Kostym

Nordens ledande kostymförråd

I ett kostymförråd på närmare 1800 kvadratmeter i Frihamnen i Stockholm förvaltar vi arvet av en 90-årig svensk film- och teaterhistoria. Hos oss samsas kostymer i tiotusental – både nysytt och i original med tillhörande accessoarer och skor. Förrådet är uppdelat i en historisk avdelning med kostymer föreställande medeltid fram till förra sekelskiftet samt fantasi och show, och en modern avdelning som rymmer 1920-tal till nutid. Idag är vi en självklar mötesplats för Nordens kostymdesigners, stylister och andra professionella som arbetar inom film, tv, teater och reklam. I vår syateljé tillverkar vi för all slags produktion och våra lokaler rymmer även ett flertal projektrum för mask och kostym. Vi erbjuder även kostymassistans för utplock och på inspelning.

Projektering & Leverans

Vårt arbetssätt från start till mål

Här kan du se hur ett projekt vanligtvis passerar genom vår organisation, hur processen ofta ser ut. Vi är väl medvetna om, och öppna för, att det ena projektet aldrig är det andra likt. Vi möter dig och ditt projekt var än i processen du är. Hoppa in där det passar dig, helt enkelt!