You create – Our mission

Med 25 års erfarenhet av att samarbeta med kreatörer från olika branscher har vi på Independent Dekor en samlad kunskap och samtliga resurser,
för att möta dig i din vision.
 

Därtill är vi en grupp professionella problemlösare som trivs tillsammans,
dessutom med en omåttlig passion för det vi gör.

Med denna grund, kunskapsbredd och glädje tycker vi det är riktigt kul att skapa! 

Vår dekorateljé i Nacka, Stockholm erbjuder många möjligheter för dina idéer.
Vår 670 kvm stora verkstad, med 8 meter i takhöjd, är uppdelad i tre våningsplan med målerikök på två våningsplan.

Utöver våra kunskaper i, och vår utrustning för, olika grenar av hantverk har vi de senaste åren också växt med digitaliseringen. Vår CNC-fräs gör det möjligt att, med hjälp av datateknik och mallar framtagna in house, skära ut precisa detaljer i material som bland andra trä, aluminium och plast.CNC’n gör det också möjligt att på ett mycket enkelt och effektivt sätt serietillverka produkter.  

Verkstan är dessutom utrustad med en 3Dprinter, lasergravyrmaskin samt fusion 360 som möjliggör 3D-modellering. 

Välkommen till oss på Independent Dekor. You create – Our mission
Vi tar emot projekt av olika storlek och utformning – allt från attribut för filminspelning och teater till hållbara fasta museiutställningar och stora inspelningsplatser, som Mattisborgen i Ronja.

Till oss är du välkommen med din idé, oavsett var i processen du är.
Vi jobbar tillsammans från idéfrö till fullvuxet projekt och önskat slutresultat.

Vi ser fram emot att höra av dig och din idé
 

Vi tillhör Independentfamiljen
Independent Group

Independent Studios

Filmstudios där allt är möjligt

Vi har varit igång sen 1999 som uthyrare av filmstudios och leverantörer av inspelningslösningar för filminspelning, TV-inspelning och stillbildsfotografering. Våra ljudisolerade studios på 335 kvm och 552 kvm, med högt i tak och rundfond, är ritade och byggda från grunden av filmarbetare för filmarbetare, där alla detaljer tänkts igenom noga redan innan huset tagit form. Stora lastportar för enkel last och loss, lastgrav och dekorverkstad i direkt anslutning till studiorna. Smink-/kostymloger, anpassade lokaler för produktionsledning, loungerum, pentry och wc – allt på markplan för effektiva produktionsflöden. Vi erbjuder även matsal och in-house catering, samt fri parkering med tillgång till laddstolpar för elbilsladdning. Vi vill att du ska lämna oss med en varm känsla i kroppen och med en smidig produktion bakom dig.

Independent Kostym

Nordens ledande kostymförråd

I ett kostymförråd på närmare 1800 kvadratmeter i Frihamnen i Stockholm förvaltar vi arvet av en 90-årig svensk film- och teaterhistoria. Hos oss samsas kostymer i tiotusental – både nysytt och i original med tillhörande accessoarer och skor. Förrådet är uppdelat i en historisk avdelning med kostymer föreställande medeltid fram till förra sekelskiftet samt fantasi och show, och en modern avdelning som rymmer 1920-tal till nutid. Idag är vi en självklar mötesplats för Nordens kostymdesigners, stylister och andra professionella som arbetar inom film, tv, teater och reklam. I vår syateljé tillverkar vi för all slags produktion och våra lokaler rymmer även ett flertal projektrum för mask och kostym. Vi erbjuder även kostymassistans för utplock och på inspelning.

Projektering & Leverans

Vårt arbetssätt från start till mål

Här kan du se hur ett projekt vanligtvis passerar genom vår organisation, hur processen ofta ser ut. Vi är väl medvetna om, och öppna för, att det ena projektet aldrig är det andra likt. Vi möter dig och ditt projekt var än i processen du är. Hoppa in där det passar dig, helt enkelt!