Event & Butik

Scenerier eller objekt som lyfter och berättar en story om produkten

Flera uppdragsgivare har anlitat oss för att vi kan översätta våra klassiska hantverksmetoder i en marknadsförande reklamkontext. Allt med syfte att skapa en unik och minnesvärd upplevelse för kunderna, öka varumärkeslojaliteten och försäljning.

Clark Staty

Clark Olofsson (Bill Skarsgård) avbildades, med syfte att låta folk tro att “Sveriges första popgangster”, skulle stå som permanent installation på Norrmalmstorg i Stockholm. Allt för att marknadsföra den nya Netflixserien “Clark”.
Statyn monterades mitt i natten, för att stå i bara några få dagar.

En “klassisk staty”, helt enkelt – med den väsentliga skillnaden att den är helt på låtsas!

Kund: We Are Yours Co

maria nilsdotter

Maria Nilsdotter har öppnat en butik i Stockholm! Och vi är medskapare av butiksinredningen, under ledning av inredningsdesigner Daniel Östman.

När du besöker Maria Nilsdotters butik, kliver du in i en egen värld av mystik och smycken. Spännande inslag som till exempel träd med kronverk som möter tak, överdimensionerade dörrar, stjärnglittriga fonder och sidenmatta “Gargoyler”.

Kund: Maria Nilsdotter
Inredningsdesigner: Daniel Östman

åhléns julskyltning 2018

Vi fick uppdraget att göra Åhlens Citys julfönster 2018. I uppdraget ingick även att ta fram belysning. Översättningen av Janines illustrationer började med ett skalenligt modellbygge.

Vi är stolta över att ha byggt julskyltningen som Forsman & Bodenfors vann Svenska Designpriset för i kategorin ”Visual Merchandising”.
Med motivering: ”För ett oemotståndligt sätt att skildra den kreativa processen som omfattar allt verbalt och visuellt inför den viktigaste helgen i vår tid. Låt oss ständigt fira jul.”

Kund: Forsman & Bodenfors

Illustratör: Janine Rewell

Adidas Ultra PK Sneakers & Stuff

Utifrån färdiga ritningar och förebilder från Wang&Söderström producerade, skulpterade, transporterade och installerade vi i SNS-butiker i London och Paris.

Kund: Adidas Sverige

Design: Wang & Söderström

Moln från Drottningholm

Molnen som producerades var replikor på 1700-talsmolnen som än idag används som dekor på Drottningholms Slottsteater. Det var målarmästare Patrik Larsson (på bild), specialist på dekormåleri och ytbearbetning, som för hand med assistenter, producerade molnen för Acnes butiksscenografi.

Kund: Acne

Adidas Stella Sport

På uppdrag av Promenad tillverkade vi en unik butiksdisplay, fönsterskyltning och tillfällig inredning för lansering av enkollektion från Adidas & Stella McCartney. Idé och koncept stod Promenad för, tekniska ritningar och framtagning stod vi på Independent Dekor för.

Förutom inredning och fönsterdisplay till butik Stadium på Kungsgatan i Stockholm så producerade vi unika klädställningar som sedan skickades till fler butiker runt om i landet. Vi gjorde även en butiksinstallation i Köpenhamn.
Lanseringen blev 2015 nominerad i kategorin ”Visual Merchandising” i Svenska Designpriset.

 

Kund: Åkestam Holst Promenad – Adidas